מידע למתגייסים - ביטוח

קופ"ח - עד הגיוס לצה"ל יש לכם ביטוח בקופת חולים כללית. בתקופת השירות מטופלים ע"י צה"ל.

ביטוח רפואי פרטי - אנא בדקו אם קיים ביטוח פרטי / ביטוח עם חברת הראל באמצעות הביטוח החקלאי דרך הקיבוץ– מדובר בביטוח למצבים מיוחדים, קטסטרופות ותרופות מצילות חיים, ולחלקכם ההורים הוסיפו ביטוח מורחב. מומלץ לא לבטל! למרות שהנכם חיילים. ביטוח זה ממשיך גם בתקופת גיוסכם לצבא ולאחריה. כל הצטרפות עתידית מחודשת, כרוכה בחיתום והצהרת בריאות.

ביטוח סיעודי - אין לכם ביטוח סיעודי כמו לחברי הקיבוץ, (אלא למי שהוריו ביצעו ביטוח פרטי בנפרד). חשוב להתקשר לקופת החולים ולהוסיף רובד סיעודי מוקדם ככל האפשר! זאת האפשרות היחידה לרכוש ביטוח סיעודי היום. (למרות שאתם צעירים וזה ממש לא מעסיק אתכם )

ביטוח לאומי - כל מי שעובד, לפני/אחרי השחרור יבוטח בביטוח לאומי למקרה של תאונת עבודה. 

 אם אינכם עובדים אתם פטורים מתשלומי ביטוח לאומי עד גיל 21, רק במידה ותקופה זו מסתיימת בשירות צבאי או שירות לאומי. 

 במהלך השירות הצבאי או הלאומי הנכם פטורים מתשלום ביטוח לאומי. עם זאת, לאחר סיום שירות צבאי/לאומי, הנכם נדרשים להתחיל לשלם ביטוח לאומי ולשמור על רצף תשלומים גם אם אינכם עובדים או שוהים בחו"ל. יש להקפיד על הסדרה של נושא זה, על מנת שלא יצטבר, לחובתכם, סכום גדול בביטוח לאומי. 

פנסיה - אצל הצעירים הוא רחוק מהלב ומהמחשבה, אך מאוד חשוב להתחיל לחסוך מגיל צעיר, על כן בכל מקום עבודה שתעבדו תוודאו שמופרשת לכם פנסיה, ברצף (זה על פי חוקי מדינה - המעסיק מחויב להפריש פנסיה כנגזרת מהשכר שלכם, לבנות מגיל 20 ובנים מגיל 21). בביטוח הפנסיוני יש מרכיב חשוב של 'נכות תעסוקתית' שנכנס לתוקף 5 שנים לאחר הפקדות רצופות לפנסיה.

סריקה
להקמת הזמנה דיגיטלית