יוסי מלכה

יעוץ וליווי אישי לירידה במשקל וחיטוב הגוף


  • שמירה לאנשי הקשר
  • יצירת קשר
  • שיתוף
  • חיוג
יוסי מלכה הוא יזם, יועץ עסקי ומאמן מכירות, מייסד השיטה "מודל יהלום", השיטה שתגדיל לך את כמות המכירות תוך מספר ימים בודדים. בנוסף, ליוסי ניסיון רב במגוון תחומים מעולם המכירות, עבודה בעשרות מוקדים מתחומים שונים, ועשרות אלפי שיחות עם לקוחות מתחומים שונים, מה שנתון לו ראייה רחבה, וניסיון פרקטי מעשי, במה עובד באמת, לעומת תאוריות ושיטות שלא עובדות היום.
יוסי עוזר ללקוחות שלו להגדיל את כמות ההכנסות שלהם על ידי ידע פרקטי ומזוקק על איך לדבר עם הלקוח "הישראלי" ואיך למכור בהרבה יותר כסף. לקוחות מעידים שכבר תוך מספר שעות הם מתחילים לראות שהשיטה עובדת, והתוצאות לא מאחרות לבוא. 
יוסי עוזר ללקוחות שלו להגדיל את ההכנסות שלהם, דרך מפגשים אישיים, סדנאות יומיות, סמינרים, ודרך הדרכות קבוצתיות ממקודמות, עם דגש על הפרקטיקה ופעולות מעשיות, כבר מהשעה הראשונה! 
אני מאמין שאם אתה קורא את מילים האלו עכשיו, אתה מסוג האנשים שיודע ומאמין שאפשר לחיות אחרת, שאפשר להרוויח יותר, שאפשר למכור במחירים שאתה מחליט שהם נכונים לך, ולחיות חיים מאושרים באמת. 
אני מוכן להתחייב שמי שילמד את השיטה שלי, ויישם אותה הלכה למעשה, יראה שלא רק המכירות שלו גדלות, וכמות ההכנסות שלו גדלות, אלא גם החיים שלו משתנים מקצה לקצה. 
האם חשבת על זה פעם ? למה מישהו מגיע אליך אם "בעיה מסוימת" ואתה צריך לשכנע אותו שיקנה את מה שיש לך ,כדי לטפל בבעיה הזו ? זה פסיכי , תחשוב לרגע שמטופל יושב אצל הרופא , והרופא אומר לו זה המרשם ,כדור אחד בבוקר לפני ארוחת הערב ,ועוד כדור אחד סמוך לשינה , למשך שבועיים , הנה המרשם , גש ותקנה את הכדורים!
האם מישהו פעם אמר לרופא טוב אני אחשוב על זה ? ,אבל זה יקר אדוני הרופא !
ממש לא , יש כמה סיבות , ואנחנו נכנס לכמה סיבות מרכזיות שבגללם הלקוח שלכם לא קונה ! אבל לפני כן
יש חוק אחד שאתה צריך להבין לפני שאתה מתחיל ללמוד מכירות ,או לפני שאתה מתחיל למכור את המוצר שלך .
אם תמכור את *המוצר הלא נכון *במחיר הלא נכון* ללקוח הלא נכון* בזמן הלא נכון* אין לך סיכוי למכור ! גם אם תהיה גאון במכירות !
לפני כל מכירה חשוב להבין קודם כל למי אני משווק , האם הקהל שלי הוא הקהל הנכון ? האם המוצר שלי הוא המוצר הנכון ? האם יש מוצרים שהם פותרי התלבטויות ? התפקיד שלנו בסופו של דבר זה להנדס את תהליך המכירה .
ולכן ההנדסה יותר חשובה מכל משפט מכל שאלה מכל דבר שתגיד ללקוח .
דוגמה: אם אני אמכור עכשיו מוצר של דיאטה ללקוח שאין לו גרם שומן בגוף . אין לי סיכוי  כי אני מדבר ללקוח הלא נכון !
אם אני כרגע מוכר מוצר ללקוח שלא בשל אליו (ולא פתחתי מוצרים יותר קטנים ) אז משהו לא נכון בהנדסה של תהליך המכירה
אם לא פתחתי מוצר שהוא פותר התלבטות , למי שיקר לו ,למי שרחוק לו , למי שהזמן לא מתאים לו .למי שהוא יותר עסוק , למי שהוא רוצה משהו יותר מתקדם
אז מכירה כבר לא תהיה לנו , לכן לפני שאני חושב בכלל על לחייג ללקוח ולהוציא את השיחה אליו , אני צריך לשאול את עצמי את השאלות הבאות :
האם אני משווק ללקוח הנכון ?
האם אני מוכר במחיר הנכון ?
האם אני מוכר בזמן הנכון ?
האם אני מוכר את המוצר הנכון ?
אם התשובה שלכם היא לא , זה הזמן לדאוג לדברים האלה , כי בלי זה אין לכם סיכוי למכור ,ואתם תעבדו קשה לחינם
אבל התשובות שלכם היא כן אז נעבור לשלב השני !

תחשבו על הדבר הבא : הלקוח הגיע אלי נכון ? הוא לא הגיע מכוכב מאדים נכון ?
התפקיד שלי שהלקוח מגיע אלי הוא לגרום לו להכיר אותי עוד לפני שהוא הכיר אותי .
אסביר .לפני שהלקוח מגיע אלי אני רוצה שהוא אדע את הדברים הבאים
שאני מותג
שאני מומחה
שאני עם ניסיון
שיש לי סיפורי הצלחה
שיש לי עדויות
שאני מוביל בתחום שלי
ונשאלת השאלה איך הוא ידע את זה אם עוד לא חייגתי אליו .?
התפקיד שלי בתור "מהנדס" הוא לגרום ללקוח עוד לפני שחייגתי אליו  מי אני
ואיך אני עושה את זה ? דרך השיווק שלי
התפקיד שלי לדאוג כל הזמן לעלות תוכן שיווקי , שכבר אחרי שהוא צרך את התוכן הוא הגיע לדף נחיתה ששם הוא ראה את המוצרים שלי ,ששם הוא ראה ת התוכניות שלי , ששם הוא ראה את הלקוחות שלי (עדויות ) ששם הוא ראה את הסיפור שלי , ששם הוא ראה מה יוצא לו מממני ,עוד לפני שהוא הכיר אותי !
ולכן התפקיד שלי שהשיווק יהיה נכון , לקהל הנכון עם הגרפיקה הנכונה , עם השלבים של מה שהוא רואה בתוך הדף נחיתה , ואחרי שהוא קיבל את המסרים האלה בצורה הכי טובה שיש , אפשר להתחיל למכור את המוצר שלנו .
סיכום:
תפתחו את המוצרים הנכונים
תשווקו לקהל הנכון
תגרמו ללקוח להכיר אתכם עוד לפני שהוא מכיר אתכם , והכי חשוב תגרמו להם להבין שאתם האופציה הכי טובה בשבילם על ידי תסריט שיחה נכון ומדויק !
אתם יקרים מידי ,תעשו הנחה
שמעתם את זה לא פעם ולא פעמיים נכון?
שאלתם את עצמכם למה ?
אולי אתם באמת יקרים מידי ?
שלא תחשבו על זה אפילו לרגע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שהלקוח אומר לכם שהוא רוצה לחשוב על זה הוא בעצם אומר לך
"לא הבנתי למה לי לשלם לך את המחיר הזה . אני רוצה לחשוב על זה או לחילופין יקר לי מידי , אלו הם שתי התלבטויות שהלקוח שלכם משתמש בהם הכי הרבה
ולשם הכי קל לו לברוח , וזה קורה מסיבה אחת !
לא הצלחנו להסביר לו למה לו לשלם לנו על :
משהו שאולי לא יעבוד .
משהו שאולי אמצא ביותר זול.
משהו שאולי התחרט עליו.
משהו שלא בטוח שאני צריך.
משהו שאני יכול להשיג בחינם .
הלקוח לא יבוא ויגיד לך את המשפטים שכתבתי לך כאן למעלה , כי הוא לקוח .
והלקוח לא תמיד יודע בעצמו למה הוא לא השתכנע .
או שהוא כן יודע ,כי הוא הרגיש שזה לא שווה את המחיר או את הזמן.
מכל מקום ,התפקיד שלנו בתור אנשי מכירות הוא תמיד לוודא שהצלחנו להסביר לו מה הוא מקבל מאיתנו . ולכן הסיבה שאתה שומע:
יקר לי
אני רוצה להתייעץ
רק סקר שוק
אני רוצה לחשוב על זה
אני רק בודק
אני אחזור אליך
אני רוצה לבדוק בעוד מקומות
זה כי רמת הוודאות שלו מאוד נמוכה , אני רוצה שתחשוב לרגע ,כמה קפה זה דבר טעים (למי שאוהב כמובן ) אבל תחשוב לרגע שגם קפה יכול להיות הדבר הכי לא טעים שיש ,אם תשפוך עליו את המים שהם עדיין קרים (מדובר בקפה נמס)
שאתה מנסה למכור ללקוח שהוא עדיין לא מספיק חם ולא מספיק הבין למה לבחור בך ולמה אתה הבן אדם שיביא לו את מה שהוא מחפש .
אז אין ללקוח סיבה למהר ,ואין לו סיבה גם לקנות !
אז איך אנחנו יכולים כבר לשפר את סיכויי הסגירה שלנו , ולהפחית משמעותית את כמות הפעמים שאנחנו שומעים מהלקוח את התירוצים השונים שיש לו !
יש כמה דרכים ,אבל לצערי לא נספיק לדבר על כולם היום
אבל כן נדבר על אחד מהם שהוא הכי חשוב !
והדבר הכי חשוב שאתם רוצים לשים עליו דגש בשיחות המכירה שלכם זה ,איזה שאלות אתם שואלים את הלקוחות שלכם במהלך השיחה .
יש עוד הרבה דברים חשובים ,אבל כמו שאמרתי לא נספיק את כולם:)
אני מתכוון לזה שאם השאלות שלכם הם שטחיות ולא עמוקות ,אין לכם סיכוי לסגור ,כי הלקוח לא מבין את הדחף לקנות , והוא לא מבין את הלחץ , לכן התקפיד של איש המכירות הוא לשים מראה ללקוח שתשקף לו את המצב שהוא נמצא בו , וזה לא משנה מה אתם מוכרים , אני אוכיח לכם שאפשר להוציא שאלות כואבות מכל תחום
לכן התפקיד שלכם מהיום הוא לשאול את השאלות הנכונות ,ושאני אומר שאלות נכונות אני מתכוון לזה שאתם יכולים להתחיל עם השאלות הרגילות שלכם
ואז לעבור לשאלות העמוקות , ואני רוצה להראות לכם דוגמה של שאלות של לקוחה שלי (בעלת קייטרינג חלבי )שהייתה שואלת לפני שהתחלנו לעשות תהליך ,ואחרי שהתחלנו לעשות תהליך.
לפני :
באיזה סוג אירוע מדובר ?(בר מצווה, יום הולדת , ברית מילה, ערב חברה , וכו)
בכמה אנשים מדובר ?
איזה סוג של מנות אתם רוצים ?
אוקי אשלח לך הצעה מחיר למייל
אחרי : (גדילה של 47 אחוז רק משאלות שהיא שאלה כמו שצריך )
לפני שבכלל התחלנו עם השאלות ,אמרתי לה שהשאלה הראשונה שהיא שואלת זה
מה התאריך ! (קודם כל אנחנו רוצים להראות שאנחנו מבוקשים ויכול להיות שאנחנו לא פנויים ביום הזה ובתאריך הזה , דרך אגב זה באמת נכון היום .
מרוב העבודה שיש לה ,היא באמת לא פנויה ברוב התאריכים !
המשך
מה התאריך ?
כמה אנשים ?
ועכשיו עברנו לשאלות של כאב ושאלות של רגש
דוגמה מהלקוחה האחרונה שלה .
רויטל לפני שאני ממשיכה לספר לך עלך המנות שזה חלק שאפרט לך עליו
הייתי רוצה לדעת מה הכי חשוב לך לקבל באירוע ?
האם יצא לך כבר לעשות אירוע מהסוג הזה בעבר ?
היית רוצה שהוא יהיה דומה ? איך היית רוצה שהיום הזה יראה ?
מה הדבר שהכי חשוב לסיון(השם של הילדה) שיהיה ברמה העיצובית ?
אני מאמינה שיביאו גם חברות מהכיתה שלה , מה חשוב לה שהם יראו ?
איזה עיצוב הכי מדבר אליה ?
מה מבחינתך יחשב לאירוע המושלם ? איך היום הזה נראה ?
טוב עד כאן , כמובן שבתוך כל השאלות האלה יש עוד משפטים שאנחנו מכניסים לתוך השיחה שגורם ללקוחה להבין שממנה היא רוצה לקנות !
התפקיד שלכם מהיום זה לשאול שאלות נכונות ,כאלה שיגרמו ללקוח שלכם לדמיין וכאלה שיגרמו להבין שמכם הוא רוצה לקנות
בין אם אתה בעל עסק או לא, אתה בוודאי יודע שהיום אנחנו חיים בעולם בו הטכנולוגיה מתקדמת במהירות האור. העולם משתנה מרגע לרגע ובכל רגע נתון מנסים למכור לנו משהו בטלוויזיה, במדיה החברתית, בעיתונים, במגזינים ועוד...
המשמעות היא, שאוטומטית הדבר הראשון שאנחנו נמנעים ממנו זה המכירה. בגלל עומס המידע שיש היום ובגלל כמות הפעמים שמנסים למכור לנו כל יום, נכנסנו למגננה – שרק לא ימכרו לנו..
אם זה המוכרת בחנות בגדים, או יועצת היופי בסופר פארם, לבסוף המוח שלנו מסנן 99 אחוז מההצעות שאנחנו מקבלים.
כלומר, מה שעבד פעם כבר לא עובד היום. היום, לא מספיק לתת שירות טוב, או להשקיע בעיצוב המוצר עשרות אלפי שקלים, אם בסופו של דבר לא נלמד את הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי מה שאני קורא לו "מנגנון קבלת ההחלטות של הלקוח".
לא מדובר כאן בשיטות ישנות שעבדו פעם. מה שעבד פעם, עבד פעם. היום הלקוחות חכמים מאוד, מבינים מאוד, המידע בחוץ הוא אין סופי. התחרות גדלה פי 100 בעשור האחרון, והיום מכל מקצוע שרק תבחר יש לך מאות אם לא אלפי אנשים באותו התחום, שרק ישמחו לתת ללקוח שלך הנחה, רק שהוא יבוא אליהם!
בלי לדעת את הסודות שגורמים ללקוחות להוציא את הארנק מהכיס, אין טעם להתחיל לנסות .
אני רוצה לגרום ללקוחות שלי לקבל ידע פרקטי נקי ומזוקק, שיראה להם איך לגרום ללקוח לקנות ,ושלא הם ימכרו !
כן! שמעת נכון. לגרום לו לקנות כי הוא מבין שכמוך יש רק אחד, והוא מבין שמחיר זה רק מספר, ומה שחשוב זה מה הוא יקבל ממך.
מטרת העל שלי היא שתוכל להרוויח את מה שבאמת מגיע לך ולא תיתן לשוק להכתיב לך כמה לקחת. אתה תחליט כמה אתה רוצה לקחת, מבלי להתנצל על זה!
אל תלמדו מכירות .לפני שפיתחתם את האישיות מספר 1 שתקבע לכם את העתיד הכלכלי שלכם
אבל רגע לפני...
הייתי רואה אותם באים ל5 שעות ולוקחים משכורת של 15,000-20,000
והדבר שהיה הכי מתסכל אותי זה שהם היו עושים את זה בלי מאמץ.
ובכל מוקד שעבדתי בתור שכיר(איש מכירות) , הייתי רואה את אותם אנשים באים לכמה שעות
ולוקחים את המשכורות הכי גדולות בחברה , וזוכים בטיסות הכי שוות.
בזמן שאני מגיע לפני כולם , והולך אחרי כולם "החרוץ "משקיע עשרות אלפי שקלים באנשים שיראו לי איך ללמוד מכירות , ואמרתי זהו הפעם אני גם יהיה כמוהם , אני אדע למכור כמו שצריך ואני ארוויח את המשכורות שמגיעות לי
אבל משום מה גם אחרי שלמדתי מכירות עדיין הייתי אותו איש מכירות שיודע למכור אבל מתאמץ מאוד , ועדיין עובד כמעט 12 שעות בזמן שהם עובדים רק 6 אתם קולטים? כפול זמן ! פחות משכורת !
והדבר שהיה הכי מתסכל שהם בחיים לא למדו מכירות ,לא רק שהם לא למדו ,הם אפילו לא היו משתמשים בשום תסריט שיחה ,ועדיין מוכרים הכי הרבה ואת המוצרים הכי יקרים שבחברה, ואז הגיע הרגע ששאלתי שאלה אחת . ששינת לי את החיים
השאלה דרשה ממני להסתכל פנימה ולגלות את התשובה האמיתית !
השאלנה הייתה מאוד פשוטה . מה- יש – בהם – שבי -אין ?
וברגע שקיבלתי את התשובה ,החיים שלי ישתנו !
קלטתי שאותם אנשים באים עם תכונות אופי מאוד ספציפיות , והדבר המדהים הוא שאחרי שניתחתי אחד אחד ,ראיתי שכל התכונות שלהם זהות לחלוטין !
אני הולך לחשוף לכם את התכונות שאני מתחייב לכל אחד שקורא את זה 2 דברים
דבר ראשון : הוא יפסיק להתאמץ ולהזיע בשיחות מכירה שלו !
דבר שני : אם לא יהיה לך את התכונות האלה , אתה תעבוד כמו חמור , מוציא עוד שיחה ועוד שיחה , "שורף עוד ליד ועוד לי " ותהיה מתוסכל מזה שהלקוחות לא סוגרים איתך , ובסוף היום אתה תהיה שחוק , והכי גרוע. שזה מה שקרה לי בעבר עד שגילתי את התכונות האלה (כי הייתי עקשן) אתה תתחיל לשנא מכירות , ואם אתה תתחיל לשנוא מכירות ,אז אתה יכול להגיד ביי ביי לעסק שלך , כי בלי להיות אומן במכירות , אין לך סיכוי להחזיק לאורך זמן , וגם אם תחזיק אז ,כמה תוכל להחזיק? עוד שנה ? עוד שנתיים ? בסופו של דבר אתה תתחיל לראות איך אתה בורח ממכירות ומתעסק בדברים לא חשובים (אני בטוח שאתה יודע למה אני מתכוון)
אבל אם באמת חשוב לך להכניס יותר כסף לעסק, למכור מוצרים יותר יקרים , להנות ממכירות , באמת להנות אבל , ולא לשכנע את עצמך שאתה נהנה ממכירות !
וחשוב לך לא להזיע יותר מידי , ולא להשקיע שעות על גבי שעות על שיחות סרק
אז אני רוצה לתת לך את חמשת התכונות שאם יהיו לך אותם , אושר ועושר מובטחים לך , באחריות ובהתחייבות!
התכונה הראשונה ושים אותה כחוק אצבע , לפני שאתה מרים את הטלפון בבוקר .(וזה מה שעזר לי היום בבוקר לסגור עסקה ,רק התכונה הזו לבד)
אסור לך ולא לרגע אחד לפקפק בעצמך או במוצר שלך ! ואני אסביר .
אם אתה כרגע חושב שהמוצר שלך לא מספיק טוב ,הלקוח מרגיש את זה ולא יקנה
אם כרגע אתה חושב שאתה לא מספיק טוב להביא ללקוח תוצאה ,הוא מרגיש את זה ולא יקנה
אם כרגע אתה חושב שיש מישהו בשוק שהוא יותר טוב ממך , הלקוח מרגיש את זה ולא יקנה
אם אתה מפחד לבקש את המחיר שמגיע לך , הלקוח שלך מרגיש את זה ולא יקנה
אם אתה חושב שאתה עוד אחד (ולא הגדרת את הבידול שלך ) הלקוח ירגיש את זה ולא יקנה
והוא יהיה לקוח (אבל לא שלך ,של מישהו אחר, אולי אפילו פחות טוב ממך ! ) לכן אתה חייב לבוא עם ערך עצמי מאוד גבוה לגבי המוצר שלך ולגבי עצמך , וזה הזמן להפסיק לעשות את הדברים הבאים ,ובאותה נשימה להתחיל לעשות את הדברים הבאים !(תעשה אתזה למשך חודש שלם ותראה מה קורה לך)
1. מהיום והלאה לא מעניין אותך מהמתחרים שלך , תמחק את כולם מהפייסבוק שלך , תפסיק לעקוב אחריהם , תפסיק לראות מה הם עושים , ואני זוכר שהייתי עושה את זה פעם , זה היה משמיד לי את הביטחון ואת האמונה שאני אגיע מתי שהוא לרמה שלהם !
2.  מהיום והלאה אתה מפסיק לחשוב שהמוצר שלך לא מספיק טוב , או שאתה לא מספיק טוב , בלי 2 הדברים האלה , סגור את העסק חבל על הזמן שלך, או שאל תסגור ,אבל תסבול מכל שיחת מכירה שלך בבוקר ,בהצלחה עם זה!
3. אתה לא מפחד להגיד ללקוח שלך את האמת , אתה לא מפחד לשים לו מראה ולשקף לו את המצב שלו , אתה לא מפחד להגיד לו בו נסגור עסקה עכשיו , אתה לא מפחד להגיד לו מה יקרה אם לא יקבל החלטה ! במשפט אחד
אתה לא מפחד מהלקוח שלך !!!!!!!!!!!!!!
4. מהיום והלאה ,אתה עוקב רק אחרי בן אדם אחד או שתיים מהתחום שלך , מישהו שאתה מעריץ/או מעריך ,אתה לומד רק מהאנשים האלה , ואתה מקבל מהם השראה ,העצמה , וכמובן את הכלים הנכונים !
5. מהיום והלאה אתה מגדיר בצורה הכי ברורה והכי מזוקקת את הבידול שלך ,מה יש לך שאין למתחרים שלך ,וזה לא חייב להיות יותר מוצר , או יותר זמן , תגדיר מי אתה בתור בן אדם , מה אתה יכול לתת ללקוח שלך שאין למתחרים שלך , (אתן לך דוגמה על עצמי ) אני יודע שהלקוחות שלי יביאו תוצאות , ובגלל זה גם אני מתחייב לתוצאה בתוכניות שאני משווק , למה אני מתחייב ? כי אני יודע שההצלחה של הלקוחות שלי תלויה רק בהם , ויש לי דרך ברורה לגרום להם לעשות את הפעולות האלה , ואם הם לא יעשו ,הם יקבלו בראש , והנה כאן נכנס הבידול שלי , לקוח שהחליט להגיע אלי ,יזכה במישהו שיעבור אתו את כל התהליך יד ביד , ואם הוא לא יבין משהו ,אז הוא יוכל לעצור אותי ולשאול וכאן נכנס הבידול , בכיתה של מאה איש הוא יכול לעצור ולשאול ? חחח ממש לא , האם במקום אחר מישהו ישב לו על הראש שהוא יעשה את מה שצריך כדי להצליח בתוכנית ? לא בטוח , והנה כאן נכנס עוד בידול ! , בסופו של דבר הבידול שלכם קשור למי אתם בתור אנשים,  וברגע שתגדירו מראש את זה, לא רק שהערך העצמי שלכם יעלה ,והאמונה במוצר שלכם תעלה . אתם גם תראו איך הלקוח מרגיש את זה ורוצה לקנות מכם! במשפט אחד אנשים קונים מאנשים שבטוחים בעצמם זה המציאות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אם אני מסכם את מה שכתבתי פה , אז התכונות המרכזיות שאתם חייבים לאמץ כדי למכור כמו שצריך ,לפני שאתם הולכים ללמוד מכירות זה קודם:
להאמין בעצמם במוצר שלכם
להפסיק להסתכל על אחרים
להגדיר מי אתם ומה הבידול שלכם
להפסיק לפחד מהלקוח
להגיד את המחיר של המוצר שלכם בלי להתבייש ! בקול רם!
למה חייב לתכנן את היום כמו שצריך ? וואיך תכנון יום קשור להצלחה שלנו ?
אם היו אומרים לכם שכל שעת עבודה שלכם הייתה שווה 100 אלף שקל ,איך הייתם מתייחסים אליה?
האם הייתם נותנים לכל אחד לדבר איתכם ?
האם הייתם עושים דברים שלא קשורים לעבודה ?
האם הייתם מדברים עם מישהו שלא קשור ללוז שלכם ?
לא רק שלא הייתם עושים אתזה ,גם לא הייתם זמינים לאף אחד!
ולמה אני מדבר על זה ?
כולנו יודעים שבתור בעלי עסקים שמוגדרים כעסקים קטנים ,בעל העסק עושה את כל העבודה בעצמו , מכירות ,שייוק ,שירות לקוחות,מיילים,הצעות מחיר,תוכן ,פיתוח מוצרים ,שיתופי פעולה ,מיתוג , ניהול .
וברגע שבעל העסק צריך לעשות אתזה ,כבר 70 אחוז מהיום הלך רק על הדברים הקבועים שצריך לעשות
מה עם זמן למיתוג ? לפיתוח מוצר חדש? לקהילה לקהלים חדשים ,לשווק בעוד מקומות ,למכור עוד יותר ,אין לבעל עסק קטן סיכוי להגיע לדברים האלה
וזו הסיבה (לא מהרכזית ) שבעלי עסקים
לא מספיקים שום דבר
שחוקים
עייפים
מתלוננים
נשארים עם אותם מחזורים
נשארים עם הכאבי ראש הקבועים
עושים דברים שהם לא אמורים לעשות (אני מתכוון שאם אתה מתחמר את עצמך נגיד ב500 שקל לשעה ,ואתה עכשיו עושה פעולה של 50 שקל לשעה ,אז אתה לא אפקטיבי , ואתה מבזבז את הזמן שלך , עכשיו תבוא ותשאל אותי אז מי יעשה ??? (תכף נגיע לזה )
בלי היכולת לתכנן את היום בצורה נכונה ,עוד לפני שפתחתי את הטלפון וקיבלתי 200 הודעות מלקוחות שחיפשו אותי ,ועוד לפני שפתחתי את המחשב לקרא מיילים , אני רוצה לשבת ולתכנן את היום שלי כמו שצריך!
בשביל זה אתם צריכים לשאול את עצמכם את השאלות הבאות !
מה חשוב לי להספיק היום ? (חלקו את היום בצורה כזו שיהיה לכם  לפחות 20 אחוז מהמזן ,זמן להשקיע בפיתוח העסק)
מה חשוב יותר ומה דחוף יותר ?
מה הם הדברים שיכולים להפריע לי בזמן העבודה ולעקב אותי ?(טלפון ? אפליקציות? ,מדיה חברתית? אנשים שלא קשורים ללוז שלי ?)
מי האנשים שיכולים להפריע לי ולעקב אותי ?(שיחות לא קשורות)
כמה הפסקות אני לוקח לעצמי היום ולמשך כמה זמן?
כמה שעות עבודה נקיות יש לי ? (כמה בטוטל יש לי שעות שאני עובד בהם)
מה אני רוצה להפסיק בכל שעה ? (מכירות ,שיווק, שירות לקוחות,פיתוח עסקי)
(הערה צידית*זה לוקח בדיוק 10 דקות מהיום ,שיכולות לחסוך לכם לפחות 3 שעות בכל יום!!!! שזה 90 שעות בחודש !) תחשבו מה אתם יכולים לעשות עם הזמן הזה , לכן התפקיד שלכם הוא לקבל החלטה על מה אתם יכולים לוותר ולתת למישהו אחר לעשות ,שאתם תתעסקו בדברים החשובים ,ובדברים שאתם עושים הכי טוב !
  סריקה
להקמת כרטיס ביקור דיגיטלי