• שמירה לאנשי הקשר
  • יצירת קשר
  • שיתוף
  • האתר שלי
  • חיוג

עו"ד ונוטריון רוית טוב-לי

בוגרת אוניברסיטת חיפה במשפטים (L.L.B) ובתקשורת (BA) ומוסמכת אוניברסיטת חיפה במדעי החברה (M.A.).

בשנים 2006-2008 עבדה כטרום מתמחה במשרדה החיפאי של עו"ד טל איטקין, המתמחה בדיני משפחה וירושה.
בשנים 2009-2010 עבדה כמתמחה במחלקת הליטיגציה המסחרית במשרד "ברקמן, וקסלר בלום", במגדלי עזריאלי בתל אביב.
בשנים 2010-2014 עבדה בחברת עורכי דין "אורי צפת" המתמחה בדיני משפחה וירושה, כעורכת דין בכירה.

משנת 2014 ואילך בעלים ומנהלת של משרד בוטיק בתל אביב, העוסק בייצוג בהליכי התנגדות לצוואה, סכסוכי ירושה מורכבים, תביעות לביטול מתנה, אפוטרופסות, ייפוי כוח מתמשך, צוואות (עם התמחות בצוואות מורכבות), הסכמים בין יורשים והסכמים במשפחה.

נוטריונית ומרצה מטעם משרד המשפטים בהכשרות נוטריונים (אשכול דיני משפחה - עריכה ואימות של הסכמי ממון).

מעבירה השתלמויות מקצועיות בתחומי התמחותה לעורכי דין מטעם לשכת עורכי הדין ומטעם מוסדות פרטיים ("בית הספר לפרקטיקה משפטית" ו"חוכמה גדולה").

מנהלת פורום "צוואות וירושות" באתר הפורומים המשפטיים.

מוסמכת משרד המשפטים בעריכת "ייפוי כוח מתמשך" (הכשרה ראשונה - 03/2017) ובוגרת הכשרת ההמשך למוסמכים (מחזור ראשון – 04/2022).

מגשרת מוסמכת מטעם המוסד הארצי לגישור ע"ש דוד רוטלוי. בוגרת קורס השלמה בגישור משפחתי מטעם המוסד הארצי לגישור ע"ש דוד רוטלוי.

בוגרת מחזור שני של קורס הכשרה למעבירים בין דוריים מטעם BDO, האקדמיה לפיננסים (דצמבר 2021-יוני 2022).

חברת ועדת ירושה בלשכת עורכי הדין.

בין עריכת דין מניעתית לבין ליטיגציה של סכסוכי ירושה
עיסוק הדגל של משרדנו הוא דיני ירושות וצוואות, על כל היבטיהם ובכל שלביהם.

אנו מעניקים שירותים למצווים בכל גיל, המבקשים לערוך תכנון כלכלי של סוף החיים, ומאמינים ב"עריכת דין מניעתית": הזמן המיטבי להגן על צוואה הוא דווקא מראש, בעת עריכתה, ולא במסגרת הליך משפטי בין היורשים לאחר פטירת המצווה. ככל שנקפיד הקפדה יתרה ומושכלת על הכללים הקבועים בחוק ובפסיקה, תוך צפיית טענות הנגד העתידיות, כך נוכל לייצר עבור לקוחותינו מסמכים קשים יותר לתקיפה. לעולם לא נוכל לחסום לחלוטין את דרכם של היורשים לתקוף את הצוואה בעתיד, אולם בהחלט נוכל לגרום לכך שלא ישתלם להם לתקוף את הצוואה. זו הסיבה, שלקוחותינו מגיעים אלינו בעיקר כדי לערוך צוואות מורכבות, הכוללות במידת הצורך תניות סילוקין, הסדרי נאמנות, בטוחות לקיום רצון המצווה ועוד. לפעמים ההמלצה למצווה תהיה לא לערוך צוואה כלל, לפעמים ההמלצה תהיה לבצע העברות נכסים עוד בחייו, ולפעמים בכלל נמליץ לו על אפיקי פעולה משפטיים שונים מאלו שתכנן – הכל בהתאם לנסיבותיו ומטרותיו האישיות, שכן אין תיק שזהה למשנהו. כך או כך, לא משנה מה המסמך המשפטי שנחליט לערוך, הוא צריך להיות מושלם.

עיקר העיסוק של משרדנו הוא בייצוג בהתנגדויות לצוואה, בין אם אנו מייצגים את מבקש הקיום, ובין אם אנו מייצגים את המתנגד. ניהול תיק התנגדות לצוואה מצריך מומחיות ספציפית, שכן תיקי עיזבונות אינם דומים לתיקי משפחה רגילים (המהווים בעיקר נגזרות שונות של סכסוכי גירושין), ואף אינם דומים לתיקים אזרחיים רגילים. במרבית התיקים שבטיפולנו שכר הטרחה הוא גלובלי, שלא על בסיס שעות עבודה ושלא על בסיס אחוזים, וזאת על מנת לספק וודאות וצפיות ללקוח, גם אם יזם את ההליך וגם אם נגרר אליו.

בנוסף לייצוג בהתנגדויות לצוואה, משרדנו מייצג תובעים ונתבעים בסכסוכי ירושה שונים על כל שלביהם, לרבות תביעות להיקף העיזבון, בקשות למינוי מנהל עיזבון זמני, תביעות לפירוק שיתוף בין יורשים, תביעות לביטול עסקאות מתנה ותביעות לפרשנות הסכמים בין יורשים. אנו מלווים את הלקוח בכל שלבי הסכסוך (one stop shop), החל משלבי המו"מ המקדים ועד לביצוע רישום ההורשה במרשם המקרקעין.
החידוש העיקרי של מהפיכת הכשירות הוא מוסד "ייפוי הכוח המתמשך". משרדנו הוא מהמשרדים הראשונים בישראל המעניק שירות עריכת יפוי כוח מתמשך, כבר משנת 2017. מטרתנו אינה "לסמן וי" על עריכת ייפוי כוח מתמשך, אלא לתפור חליפה אישית לכל ממנה, בשים לב לשאיפותיו, חששותיו, מצבת רכושו ובעיקר: מאפייניהם של בני משפחתו מקרבה ראשונה והיחסים בינם לבין עצמם. הממנה הוא האדריכל של המסמך, אולם מתפקידנו להציע לו חלופות שונות למצבים פוטנציאליים, ולהסב את תשומת לבו לבעייתיות שעלולה להתעורר לאחר כניסתו של המסמך לתוקף. לפיכך, נדיר ביותר שאנו מסיימים בפגישה אחת את עריכת המסמך, ואנו מעודדים את לקוחותינו לחשוב, להתייעץ ולהתייחס לייפוי הכוח המתמשך בכבוד המגיע לו, ככתב הוראות שנועד להגן עליהם לאחר שכבר לא יוכלו להגן על עצמם.

כמו כן, לעיתים קרובות במהלך הטיפול, מתברר שכדאי לערוך מסמכים משפטיים משלימים ולא להסתפק בייפוי הכוח המתמשך. כך למשל, ישנם ממנים המבינים במהלך הטיפול שהם חפצים גם בעריכת מסמך הנחיות מקדימות, המורה שלא להחיותם במקרה חירום רפואי, וישנם ממנים המבינים שהם חשופים לטענות רכושיות מצד בני זוגם (בעיקר בפרק ב'), שעל כן כדאי שיערכו במקביל גם הסכם ממון.

עבור מי שלא הספיק או לא רצה לערוך ייפוי כוח מתמשך, וחלילה חדל להבין בדבר, אין מנוס ממינוי אפוטרופוס. בהליכי אפוטרופוסות המדינה מהווה שחקנית ראשית, וצריך לדעת כיצד נכון להתנהל מולה. משרדנו מעניק שירותים בכל שלביהם של הליכי האפוטרופסות, החל מבקשה למינוי אפוטרופוס או התנגדות לבקשה כזו המוגשת מטעם בן משפחה אחר, המשך בייצוג אפוטרופוסים באופן שוטף ובמידת הצורך כנגד אפוטרופוסים נוספים, וכלה בתביעות לביטול אפוטרופסות ובתביעות כנגד אפוטרופוסים.

אנו מסייעים ללקוחותינו שמונו כאפוטרופוסים בעריכה והגשה של המסמכים הנדרשים ע"י האפוטרופוס הכללי (המדינה): פרטה, סל מחיה ודו"חות שנתיים, וכן מגישים מטעמם באופן תקופתי בקשות לפסיקת שכ"ט אפוטרופוס.

בנוסף, אנו מייצגים אפוטרופסים אשר זקוקים לקבלת הוראות או אישורים מבית המשפט, למשל במקרה שמתעורר צורך למכור דירה בבעלות האדם שמונה לו אפוטרופוס (פעולה שאפוטרופוס אינו רשאי לבצעה, ללא אישור של בית המשפט).

בנוסף, אנו מייצגים הורים, המהווים אפוטרופוסים טבעיים של ילדיהם, בהליכים כנגד האפוטרופוס הכללי (המדינה), כאשר הם נדרשים לקבלת הוראות או אישורים מבית המשפט. הסיטואציות השכיחות הן כאשר הורים מבקשים לעשות שימוש בכספו של ילדם הקטין (למשל כספי פיצויים שקיבל כתוצאה מתביעת רשלנות רפואית), או כאשר הם מבקשים לקנות או למכור עבורו נכס מקרקעין.
הסכמים למניעת התדיינות עתידית
ניהול מו"מ בין בני משפחה ועריכת הסכמים ביניהם הוא לא פחות מאמנות. הסכם טוב הוא הסכם ברור וממצה, שלא יצריך בעתיד תביעות לפרשנות הסכם, לביצועו או, חלילה, לביטולו. הסכם טוב צריך לקבוע הן מועדי ביצוע והן סנקציות למקרים של הפרה. הסכם טוב הוא הכלי העיקרי, ולפעמים אפילו היחידי, בידיו של מי שמבקש להפחית חוסר ודאות ולהגן על עצמו מפני תהפוכות החיים.

עריכת הסכמים במשפחה מצריכה מומחיות רבה, הן בפן הטכני (לרבות השליטה באופן אישור ההסכם בבית המשפט) והן בפן התוכני. על עורך ההסכם לשלוט בסוגי ההסדרים הרכושיים השונים, התאמת ההסכם לצדדים הניצבים בפניו ושריון ההסכם מפני תקיפה.
מה זו בכלל העברה בין דורית ולמי היא מתאימה?
העברה בין דורית היא העברה של נכסים ועסקים משפחתיים מהדור הנוכחי לדור הבא.

מעביר בין דורי הוא שמו המודרני של האינטגרטור שתפקידו לייצר עבור כל משפחה תכנית מתודית לזיהוי מטרותיה ולהשגתן, לאחר נבצרותו או פטירתו של המייסד (על פי רוב, אב או אם המשפחה). תכנית זו מעוצבת על בסיס מאפייניה הייחודיים של כל משפחה, ומביאה לידי ביטוי את צרכיה הבינאישיים, המשפחתיים, המשפטיים, הפיננסיים והמיסויים. מדובר בתהליך עומק שלא ניתן לבצעו ללא הכרת המשפחה, או מבלי לבסס עמה הן אמון והן כימיה.

משרדנו מעניק שירותי תכנון העברה בין דורית בשילוב עם אנשי מקצוע מובילים בתחומם: רואה חשבון, יועץ מס, מתכנן פיננסי, מתכנן פרישה, פסיכולוג ארגוני, מנהל השקעות ועוד, הכל בהתאם לצרכי המשפחה.

כמו כן, משרדנו מעניק למעבירים בין דוריים אחרים את השירותים המשפטיים הדרושים למשפחות שבטיפולם, שעיקרם עריכת צוואות או צוואות הדדיות, הסכמי ממון, ייפויי כוח מתמשכים ואמנות משפחתיות.

העברה בין דורית אינה רלוונטית רק עבור משפחות הון או משפחות המחזיקות בעסקים פעילים. תת התמחות נוספת של משרדנו, המבוססת על ניסיון אישי ולא רק מקצועי, היא תכנון העברה בין דורית בקרב משפחות שבהן יש ילד או ילדים עם צרכים מיוחדים. הורשה סטנדרטית, שנראית טבעית ומתבקשת במרבית המשפחות שבהן ילדים עצמאיים, היא לא פחות משדה מוקשים כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים. עבור אלו, משרדנו מציע חליפות משפטיות בתפירה אישית, שלהן שלוש מטרות על: הגברת הוודאות ומתן שקט נפשי להורים, על מנת שידעו שילדיהם יהיו מסודרים גם בלעדיהם; הגנה על הילד/ים ובניית מנגנון לסיפוק צרכיו לטווח ארוך; וצמצום מקסימלי של מעורבותה ופיקוחה של המדינה.

הדרך הטובה ביותר להבין מהי בכלל העברה בין דורית והאם בכלל יש בה צורך, ולבחון היתכנות והתאמה, היא באמצעות קביעת פגישת היכרות, רצוי בבית הלקוח.
  סריקה
להקמת כרטיס ביקור דיגיטלי