מאמנת CCIL ומנחת קבוצות MA באמצעות כלים יצירתיים

אימון והדרכת הורים ומתבגרים בגישת אדלר

אימון CBT לבעלי ADHD ולקויות למידה

אימון וליווי רגשי באמצעות בישול ואפיה

מנטורינג בבית הספר לתלמידים במצבי סיכון

הנחית קבוצות MA | ליווי צוותי חינוך

תכנית מס' 23448 במערכת גפ"ן (מאגר התכניות של משרד החינוך)

למידע נוסף - גלול מטה

לגלרית התמונות וההמלצות - לחץ על אחת התמונות כאן מטה ודפדף



  • שמירה לאנשי הקשר
  • שיתוף
  • חיוג

נעים מאוד, קוראים לי אושרית ואני בעלת הקליניקה ותכנית "מתבגרים ביחסים".  

מאמנת אישית, מנחת קבוצות. מנטורית ילדים ונוער. מלווה ציוותי חינוך בהכלת תלמידים המתמודדים עם קשיי הסתגלות למסגרת והתנהגויות סיכון.

מלווה ילדים.ות-מתבגרים.ות למצוא משמעות ושייכות במסגרות שונות - בבית, בבית הספר ועוד.

ילד או ילדה המרגישים משמעות ושייכות, נוטים לשתף יותר את הוריהם במצוקתם, לשתף פעולה עם המבוגרים המשמעותיים בחייהם, חווים יותר הצלחה לימודית וחברתית, נוטים פחות להתנהגויות סיכון.

היכולת שלי ליצור קשר משמעותי עימם ובדרכים יצירתיות יחד עם הניסיון היומיומי הרב כמאמנת ומנחת קבוצות בבית ספר, מאפשרים לילדים.ות-מתבגרים.ות והוריהם לשפר משמעותית את היחסים ביניהם, את היחסים עם בית הספר ואת היחסים שלו.ה עם עצמו.ה.

רקע אישי ומקצועי:

אמא ל 3 בנות מתבגרות. בהורות משותפת.

בוגרת לימודי בישול ככלי חינוכי רגשי, מכללת אחווה.

תואר שני MA בהנחיית קבוצות, בחוג לייעוץ והתפתחות האדם.

מאמנת ומדריכת הורים בוגרת מכון אדלר.

מאמנת מוכרת לשכת המאמנים.

מאמנת CBT ילדים, הורים, מבוגרים בעלי ADHD ולקויות למידה - ד"ר איריס ברכוז.

בעלת הסמכה חינוכית-טיפולית לנוער ומשפחות בסיכון, התמודדות במצבי לחץ, וויסות רגשי באמצעות NLP, CBT, מיינדפולנס ומדיטציה כגישה וכלי טיפולי, יסודות בפוטותרפיה, שומרי סף במצבי אובדנות, קידום נוער..

ניסיון תעסוקתי:

משנת 2021 ועד היום - עוסקת בתחום הבישול הרגשי ככלי יצירתי בהנחית קבוצות ותהליכי אימון פרטניים לבני נוער. יזמתי והקמתי מטבח חינוכי טיפולי בבית ספר על יסודי, אותו אני מנהלת עד היום כמרחב הכלה לתלמידים וצוותי חינוך, בו מתבשלים תהליכים רגשיים קבוצתיים ופרטניים. בשנה האחרונה הרחבתי את הפעילות שלי לתוך בתי ספר נוספים.

משנת 2018 ועד היום – רכזת חינוך טיפול בבית ספר על יסודי. התפקיד כולל, איתור וליווי תלמידים במצבי סיכון. ליווי צוותי חינוך והדרכת אנשי חינוך בהתמודדות עם תלמידים ומשפחות במצבי סיכון. מנחת קבוצות באמצעות כלים יצירתיים ביניהם גלישת גלים. שותפה מקצועית בצוותי חינוך וטיפול של אגף שח"ר.

משנת 2016 – 2018 – מנטורית (נאמנה) בתכנית של הסוכנות היהודית "פותחים עתיד", התפקיד כלל, ליווי חינוכי טיפולי לתלמידי יסודי במצבי סיכון ומשפחותיהם. הנחית קבוצות וסדנאות להורים וצוותים חינוכיים.

משנת 2014 – היום – מאמנת אישית בקליניקה פרטית.

2007-2014 – מנטורית ומובילה צוותי הדרכה והטמעת תהליכי מערכת מידע בבית משפט. 

השקשוקה של אושרית - הינה תכנית חינוכית טיפולית בה אני מאמנת ומנחה תלמידים.ות בקבוצות ובפרטני באמצעות פעילות מעולם הבישול והאפיה. 

מה לי ולכל הקסם שמביא איתו עולם הבישול והאפיה?

מגיעה ממשפחה של קונדיטורים לדורותיהם, סבא ז"ל, אבא, אחי התאום. זכרונות ילדות שמלווים אותים מהקונדיטוריה של אבא. ריחות הבישול מבית אימי, סבי וסבתי שהכינו מאכלים מצריים מצד אחד והונגריים מצד שני. החיבור הזה בין העולם הרגשי לעולמות הבישול והאפיה הינו טבעי בעבורי, חלום ישן נושן, בו ראיתי בעיני רוחי כמקום שמאפשר שיוויון הזדמנויות וצמיחה עבור בני.ות נוער הנמצאים על רצף הסיכון.

בישול חינוכי-טיפולי - על קצה המזלג:

בישול ואפייה זוהי פעילות ראשונית, בסיסית והישרדותית הטומנת בחובה פוטנציאל להגשמה של צרכים גבוהים יותר. תכליתה של הפעילות היא הפיכת מוצרים גולמיים לדבר מה בעל ערך. המבשלים חשים אפוא כי הם יוצרים יש מאין, ובתוך כך מקודמים תחושת המסוגלות העצמית, הערך העצמי, הביטחון העצמי ותחושת העצמאות גוברת. 

מעודד ומעורר שיח רגשי, מאפשר מידה גבוהה של ביטוי עצמי וקיים בו פוטנציאל לביטוי מגוון של רצונות, רגשות ותחושות, שלעתים יש קושי לבטאם באופן ישיר או מילולי.

בדומה לאומנויות אחרות, הגירוי החושי שמזמן העיסוק בחומרי הגלם, על המרקמים, הריחות והצבעים השונים שלהם, הוכח כמקדם שחרור וביטוי רגשי מותאם.

המטבח החינוכי רגשי מזמן אינטראקציות חברתיות במרחב בטוח, בו מתרגלים מיומנויות כגון: הקשבה, פתרון קונפליקטים, התמודדות עם תסכולים ודחיית סיפוקים, לקיחת אחריות, עבודת צוות ושת"פ.

בנוסף מאפשר תרגול מיומנויות ניהול זמן, סדר וארגון.

אוכל הוא היבט מרכזי בתרבות המערבית, ועל כן, במקרים רבים, הכנתו היא פעילות שמוערכת ע"י הסביבה. תגובות חיוביות, כמו התרגשות והתפעלות של האנשים מהמאכלים שהוכנו, מספקות חוויות הצלחה ומקדמות במידה רבה תפיסות חיוביות של העצמי.

המטבח החינוכי-טיפולי מהווה מרחב בטוח למנעד של חוויות מכישלון ועד הצלחה. 


"חנוך לנער על פי דרכו"

  סריקה
להקמת כרטיס ביקור דיגיטלי