אלה ישראלוב - פילוסוף
משרד עו''ד ונוטריון



  • שמירה לאנשי הקשר
  • יצירת קשר
  • שיתוף
  • האתר שלי
  • חיוג

המשרד הוקם ומנוהל על ידי עו"ד אלה ישראלוב – פילוסוף, המנוסה בניהול וייצוג לקוחות בערכאות השונות של בתי המשפט.

תחומי העיסוק העיקריים של משרדנו הינם:

תאונות, נזיקין וביטוח, ביטוח לאומי, דיני עבודה, נדל"ן, מיסוי מקרקעין, רשם הקבלנים, משפחה וירושה, מסחרי, אזרחי, חברות, משפט מנהלי.

משרדנו מעניק שירותים משפטיים ענפים לעסקים, חברות מסחריות ויחידים, הכוללים בין היתר ייצוג בפני משרדים ממשלתיים ורשויות רגולטוריות מגוונות

חוק הביטוח הלאומי הוא חוק סוציאלי, שבעיקרו נועד להגן על קיום מינימלי לרמת חייהם של כלל תושבי המדינה, להבטיח את עתידם הסוציאלי, לבל יימצאו בקרבנו תושבים חסרי כול אל מתחת לסף של חיים בכבוד, המהווים נטל על החברה, כתם על צביונה ופגם בתדמיתה של המדינה כישות שלטונית נאורה, הדואגת תדיר לרווחת תושביה.



משרדנו בעל ניסיון רב שנים בהגשת תביעות למימוש זכויות סוציאליות, כספיות ורפואיות כנגד המוסד לביטוח הלאומי בהתאם לחוק.

קביעת זכאות של נכות כללית ונפגעי עבודה;
קביעת זכאות לנכות זמנית וצמיתה;
הפעלת תקנה 15;
תאונת דרכים בעבודה;
,אונות עבודה;
החמרת מצב לנפגעי עבודה;
גמלת נכה נזקק לנפגעי עבודה (תקנה 18);
מחלות מקצוע ומקרוטראומה;
ערעורים לבית הדין לעבודה וייצוג בפני ועדות רפואיות במוסד לביטוח לאומי.


הזכאות לקצבת נכות כללית

תנאי לזכאות לקיצבת נכות ולזכויות שונות הנובעות מחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 הוא, כי דורש הקיצבה הינו "מבוטח", דהיינו - הוא "תושב ישראל".



כה זכאי לגמלת נכות כללית אם אי-הכושר להשתכר נגרם לו בהיותו תושב ישראל או בהיותו תושב ארץ-ישראל לפני יום ו' באייר התש"ח (15 במאי 1948), או אם בהגיעו לגיל 18 היה תושב ישראל ונכה, אף אם הליקוי נגרם לפני היותו תושב ישראל או אם הליקוי שבשלו נגרם אי הכושר להשתכר, נגרם בישראל בהיותו קטין תושב ישראל.



הזכות לקצבת נכות כללית תתחיל בתום 90 ימים מהתאריך הקובע, ובלבד שאם במועד זה מקבל הנכה דמי מחלה ממעבידו או מקופת גמל כמשמעותה בסעיף 180, תתחיל הזכות בתום התקופה שבעדה שולמו דמי המחלה כאמור.



סוגי גמלאות נכות

(1) קצבה חודשית

(2) שיקום מקצועי

(3) השתתפות המוסד במתן שירותים מיוחדים

(4) גמלה לנכה הלוקה במוגבלות קשה



מהי תאונת עבודה?

חוק הביטוח הלאומי מגדיר תאונת עבודה כתאונה שאירעה תוך כדי עבודה אצל המעביד או מטעמו, ובעובד עצמאי תאונה שאירעה תוך כדי משלח ידו וכתוצאה מכך.



ההגדרה בחוק ביטוח לאומי מרחיבה את היקף המצבים שיכולים להיחשב כתאונות עבודה, כגון נסיעה או הליכה למקום העבודה מן בית העובד, או נסיעה מן מקום העבודה לבית העובד.



אך אם התאונת העבודה היא כתוצאה מן תאונת דרכים, הפיצויי יהא מן חוק לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מכיוון שחוק זה קובע ייחוד עילה, כלומר ניתן לתבוע פיצויי על פיו בלבד.



חוק הביטוח הלאומי מגדיר גם "מחלקת מקצוע" שהיא מחלה שהעובד חלה בה עקב עבודתו, כגון ירידה ביכולת השמיעה, ירידה ביכולת הראייה וכיוצא באלה.



נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
משרד עו"ד אלה ישראלוב-פילוסוף, בעל ניסיון עשיר בייצוג לקוחות המשרד בתביעות פיצויים במקרי רשלנות רפואית, תאונת דרכים, תאונת עבודה, תביעות ביטוחיות ועוד.תאונות נזיקי גוף -  לרבות נפגעי עמוד שידרה, פגיעות אורתופדיות ונוירולוגיות;תביעות רשלנות רפואית – לרבות כנגד רופאים, מוסדות רפואיים, קופות החולים ומשרד הבריאות.יעוץ וסיוע צמודים ממומחים בעלי-שם ופרופ' בכירים.תביעות רשלנות, מפגעים ואחריות רשויות מקומיות;



עוולת הרשלנות מורכת מן ארבעה יסודות:

1. קיומה של חובת זהירות-  כוונה היא לאחריות מינימאלית שנובעת מן יחסי שכנות שבין אדם לחברו.



2.הפרת חובת הזהירות – בדרך כלל רכיב זה מתנקז במבחן אובייקטיבי של האדם הסביר, הכוונה היא לנקיטת אמצעי זהירות סבירים על מנת למנוע את הפרת החובה.



3. קיומו של נזק -  בהתאם להגדרה לעיל כמעט כל חוסר או אובדן מתאים להגדרת הנזק.4. קיומו של קשר סיבתי בין הפרת החובה לקיומו של נזק - הכוונה היא,  לפציעה אשר נגרמה עקב אי הצבת תמרור "תן זכות קדימה" בסוף הרחוב.



אחריות רשות שלטונית ברשלנות טמונה בתשובה לשאלה האם יש עליה חובת זהירות על הנפגע ואם יש קשר סיבתי בין הפרת החוזה לבין קיומו של הנזק?



דיני ביטוח

תביעות לפי פוליסת ביטוח - לרבות ביטוח חיים, תביעות תלמידי בי"ס, אובדן כושר עבודה, בריאות וסיעוד;
תביעות ביטוח חובה- לרבות תאונות דרכים;
תביעות ביטוח נזקי רכוש, מים ואש.
קבלת חוות דעת מבכירי השמאים.


זמן רב שילמת עבור פוליסת ביטוח בתחומים שונים ועכשיו נגרם לך נזק הכלול בתנאי הפוליסה וחברת הביטוח מסרבת לענות לתביעתך?

מצב זה אינו זר בישראל וקורה די לעיתים קרובות, לכן, ההמלצה הכי טובה במקרה מסוג זה הוא לפנות למשרדנו ולקבל ייעוץ משפטי מן השורה הראשונה ולברר אם יש בסירוב חברת הביטוח מעשה לא תקין שלוקה בחוסר תום לב.

יש לדעת שעולם המשפט שואף לצמצם את הפערים העצומים שבין חברת הביטוח הגדולה לבין הפרט המבוטח הקטן באמצעות מספר מגוון של מודלים, כגון העברת נטל ההוכחה אל חברת הביטוח שהיא אינה צריכה לממש את תנאיי פוליסת הביטוח נטל זה הוא כבד משקל, לכן ייעוץ משפטי טוב יודע איך להילחם נגד חברת הביטוח הגדולה באמצעות המודלים המשפטיים שנותנים כלים כיצד לעשות כן.



נפגעת בתאונת דרכים ואתה רוצה לתבוע?

חוק לנפגעי תאונות דרכים או פלת"ד הוא החוק אשר מסדיר את נושא הפיצויים הכספיים, מכיוון שחוק זה מציין במפורש "ייחוד עילה", כלומר אם אדם מחליט לתבוע עפ"י חוק זה הוא אינו יכול לתבוע עפ"י חוק אחר.



חוק זה מטפל אך ורק בנזקי גוף להבדיל מן פקודת הנזיקין שעוסקת בכל סוג של נזק לרבות בנזק רכוש לרכב, כלומר לא ניתן לתבוע פיצויי בגין נזקי גוף עפ"י פלת"ד ולתבוע פיצויי בגין נזקי רכוש עפ"י פקודת הנזיקין, לכן, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מומחה , על מנת לקבל את הפיצוי הראוי שתכליתו היא החזרת המצב לקדמותו.



נגרם לך נזק לרכוש ואתה מעוניין לתבוע?

כדי להבין אם נגרם לך נזק אתה צריך להבין מהו נזק ופקודת הנזיקין [ נוסח חדש], מגדירה נזק בהגדרה רחבה מאוד שמכילה בצידה המון מצבים מגוונים כגון ; אובדן חיים, אובדן נכס, אובדן נוחות וכדומה. הפקודה מגדירה נכס כמקרקעין או מיטלטלין. מהו מקרקעין? קרקע, עצים, בתים, בניינים וקירות או מבנים אחרים. מהו מיטלטלין? דומם או חיה, לרבות כסף, פרי עצים וגפנים, דגנים, ירקות ויבולים אחרים ומים, בין תלוש ובין מחובר.



הפקודה מציינת במפורש שכל הדברים המנויים בפקודה הינם עוולות ושכל נפגע או ניזוק יהא זכאי לתרופה המפורשת בפקודת הנזיקין מידי עושה העוולה או האחראי לה.



כדי לקבל דמי פיצויים אשר מטרתם היא להחזיר את המצב לקדמותו מומלץ לפנות אל משרדנו ותקבל את הייעוץ המשפטי הטוב ביותר.





נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
משרדנו בעל ניסיון רב שנים בהגשת תביעות המסדירות את דיני העבודה ובכלל זאת: יחסי עובד - מעביד, הסכמי עבודה, הגדרות המושגים "עובד" ו"מעביד", חופש ההתאגדות, התנאים להגדרת ארגון עובדים יציג, הסכמים קיבוציים והסדרים קיבוציים, צו הרחבה, חוזה עבודה אישי, סכסוכי עבודה, שביתה, זכויות עובדים מכוח דינים שונים, סיום יחסי עובד מעביד, פיצויים, פנסיה, חופש העיסוק, סמכויות בית הדין ועוד!



תביעות למימוש זכויות סוציאליות לרבות פנסיה, תאונות עבודה, ביטוח לאומי, שביתות, הטרדה מינית, מחלות מקצוע, שוויון הזדמנויות וכו';



פיצויי פיטורין -

עובד זכאי לפיצויי פיטורין, במידה והוא עבד שנת עבודה רצופה. הפסקה של שלושה חודשים ומעלה מנתקת את תקופת העבודה.



דמי חופשה -

חוק חופשה שנתית הוא החוק אשר קובע שעובד רשאי לצבור ימי חופשה בהתאם לוותק במקום העבודה, אך חוזה העבודה נכרת עקב רצונם האישי של העובד והמעביד ולכן הינם רשאים לקבוע בחוזה ימי חופשה מעבר למכסה הקבועה בחוק, אך לא ניתן להסכים בחוזה על ימי חופשה מתחת למכסה הקבועה בחוק.



הבראה -

הזכות לדמי הבראה קמה לתובע מכוח ההסכם הקיבוצי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות הבראה מיום 23/5/91, שהורחב בצו הרחבה. מכוח ס' 6(א) להסכם זה, קמה לעובד הזכות לפדיון ימי הבראה, אף לאחר סיום יחסי עובד ומעביד עבור תקופה של עד שנתיים שלפני תום תקופת עבודתו, אם לא קבל את דמי ההבראה בעבור אותה תקופה במהלך עבודתו.



מחלה -

חוק דמי מחלה מעניק לעובד זכות לקבל ממעסיקו דמי מחלה בעד תקופת מחלתו (סעיף 2 לחוק), בכפוף לתקרה של 90 ימים (סעיף 4 (א) לחוק). עבור יום המחלה הראשון לא ישולמו דמי מחלה, עבור יום המחלה השני והשלישי ישולמו דמי מחלה בגובה 50% מהשכר הרגיל, ובעבור יום המחלה הרביעי ואילך דמי המחלה הם בגובה 75% מהשכר הרגיל.



אפליה בעבודה -

המחוקק אשר הבין את המורכבות שביחסי העבודה ואת הבדלי הכוחות המובנים בין העובד למעביד, קבע בסעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, באופן מפורש, כי מעביד לא יפלה בין עובדיו בקבלה לעבודה או בפיטורים.



"(א) לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון או היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים כהגדרתו בחוק שירות ביטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, לרבות מחמת תדירותו או משכו, כמשמעותו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו-1986, הצפוי להם, בכל אחד מאלה:



(1) קבלה לעבודה;

(2) תנאי עבודה;

(3) קידום בעבודה;

(4) הכשרה או השתלמות מקצועית;

(5) פיטורים או פיצויי פיטורים;

(6) הטבות ותשלומים הניתנים לעובד בקשר לפרישה מעבודה."



רשימת חוקים הרלוונטיים לנושא דיני עבודה:

חוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט - 1969
חוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג - 1963
חוק הגנת השכר, התשי"ח - 1958
חוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א – 1951
חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א - 2001
חוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז - 1957
חוק ישוב סכסוכי עבודה, התשי"ז – 1957
חוק דמי מחלה, התשל"ו-1976.
חוק חופשה שנתית, התשי"א-1951
חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958.
חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002.
צו הרחבה בדבר תשלום דמי הבראה (לפי חוק הסכמים קיבוציים, התשי"ז-1957).


נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
משרד עו"ד אלה ישראלוב-פילוסוף, מעניק ייעוץ משפטי וליווי ללקוחות המשרד בעסקאות מקרקעין שונות, מחלוקות מול הרשויות, תהליכי הוצאה לפועל של עסקאות מקרקעין, ייצוג אינטרסים של וועדי בתים משותפים ועוד.



רשם הקבלנים
המשרד מיצג קבלנים בעסקאות נדל"ן, ליווי פרויקטים, הגשת בקשות להעלאת סיווגים לקבלנים וייצוגם מול משרד השיכון והבינוי ורשם הקבלנים.
חוזי מכר
עסקאות במקרקעין מהקבלן ויד שנייה, שכירות, רישום וכו'.
​מיסוי מקרקעין
מכירה והשכרה של דירות, משרדים, חנויות, מנהל מקרקעי ישראל, מושבים וקיבוצים.
תביעות ליקויי בניה.
סכסוכי שכנים והגשת תביעות מול המפקח על רישום מקרקעין.

חוקים מרכזיים בתחום המקרקעין
תחום המקרקעין במדינת ישראל מוסדר במסגרת מספר חוקים:

חוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969 - עוסק בסוגיות שונות בדיני מקרקעין ומהווה החוק המרכזי בתחום.
נוסף לו קיימים גם:

חוק המכר (דירות), התשל"ג - 1973
חוק מיסוי מקרקעין (שבח, מכירה ורכישה), התשכ"ג - 1963
חוק התכנון והבניה, התשכ"ה - 1965
חוק מנהל מקרקעי ישראל, התש"ך - 1960

נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין.
משרדינו בעל ניסיון רב בייצוג בתביעות אזרחיות, הכוונה היא לתביעות של פרט נגד פרט כאשר המדינה עצמה כלל אינה צד לסכסוך, הכולל מתייחס אף  למגזר העסקי.



הסעדים שישנם ב-תביעות אזרחיות כוללים לרוב סעדי פיצוי – כלומר כסף של ממש עבור נזק ולעיתים צווי עשה וצווי אלך תעשה, הבאים להוות את אותה אכיפה שישנה ב-תביעות אזרחיות.



הכנת מכתבי דרישה ותביעות עקב חובות כספיים;

ייצוג והופעה בבתי משפט ובערכאות דיוניות (על כל דרגותיהן);ייצוג והופעה בניהול מו"מ בטרם הגעה לערכאות, בוועדות רפואיות בכל הארץ.



נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
במשרד עו"ד אלה ישראלוב-פילוסוף, בקיאים בדיני חוזים, בנקאות, דיני תאגידים, סחר ומיסוי, דיני עבודה, שותפויות וניהול משא ומתן עסקי, או משפטי.



המשרד מספק מטריה רחבה של שירותים משפטיים, הכוללת גם ליווי תהליכי פירוקים וכינוסים בחברות, הליכי הוצאה לפועל, פשיטת רגל ועוד.



המשרד מלווה עסקים וחברות במתן ייעוץ והכוונה בעניין התנהלות מסחרית תקינה.



הקמת ופירוק חברה- רישום והקמת חברות ושותפויות, העברת מניות, הכנת פרוטוקולים של האסיפה הכללית, פירוק חברות ופשיטות רגל.הכנת חוזים מסחריים, סכסוכים, תביעות.קניין רוחני- רישום סימני מסחר, רישום פטנטים ומדגמים, וכו'



חוקים מרכזיים בתחום המסחרי: חוק החברות, התשנ"ט-1999

פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], תשל"ב-1972
חוק ההגבלים ההגבלים עסקיים, התשמ"ח-1988
חוק השקעות משותפות בנאמנות, התשנ"ד-1994.
פקודת פשיטת רגל [נוסח חדש], תש"ם-1980.


נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
משרד עורכי דין, אלה ישראלוב-פילוסוף, בעל ניסיון רב בייצוג צדדים במסגרת הליך גירושין, עריכת הסכמי גירושין, הסכם ממון, צוואות וייצוג בתביעות בתחום. המשרד מעניק מענה רחב ומקיף לצרכיו של כל לקוח ובשירות אנשי מקצוע מהשורה הראשונה – בהם חוקרים פרטיים, מומחים בניהול משא ומתן, מגשרים מוסמכים ועוד.



הכנת הסכמי ממון;
הסכמי שיתוף חיים;
הכנת הסכמי גירושין;
ייצוג בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי דין רבניים.


דיני ירושות, צוואות וניהול עזבונות

הכנת צוואות;
והגשת בקשות לצו קיום ירושה וצוואה.
ייצוג בהליכי התנגדות לקיום צוואה.


חוקים מרכזיים בתחום המשפחה והירושה:

חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין), התשי"ג-1953.
חוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה-1995.
חוק יחסי ממון בין בני הזוג, התשל"ג-1973.
חוק הירושה, התשכ"ה-1965.




נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
משרדינו בעל ניסיון רב בייצוג זוכים, בגביית פסקי דין באמצעות מערכת ההוצאה לפועל לרבות חובות, עיקולים, עיכוב יציאה, ערבויות, שיקים חוזרים, משכנתאות, ביצוע פסקי דין וכו'.ניהול מו"מ לטובת חייבים להקטנת שווי תיקים.



בקשות לתיקי איחוד.

ההוצאה לפועל [הוצל"פ], היא מוסד משפטי אשר תפקידו הוא לאכוף ולהוציא לפועל פסקי דין, שטרות/ צ'קים ללא כיסוי, אי תשלום חובות ולסייע לזוכה לגבות את זכויותיו, הזוכה הוא האינדיבידואל, או תאגיד המחזיק במסמך משפטי חוקי המחייב אדם זולתו לעשות את מה שהוא מחויב על פי אותו מסמך.



להוצאה לפועל במסגרת סמכויותיה לאכוף ולהוציא לפועל את זכויותיו של הזוכה נמצא בין היתר, עיקול שכר, עיקול נכס מטלטלן/ מקרקעין, סמכויות רחבות יותר כגון צו מאסר, צו עיכוב, צו יציאה מן הארץ.



גביית החובות של הזוכה באופן עצמאי ולא דרך ההוצאה לפועל, היא דבר ארוך ומסובך, לכן שימוש בייעוץ משפטי מומחה הוא דבר הכרחי על מנת לגבות במהירות וביעילות את החוב.



חוקים מרכזיים בתחום ההוצאה לפועל והבנקאות:

חוק הבנקאות (שירות ללקוח), התשמ"א-1981.
חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, התשנ"ג-1993.
חוק הערבות, התשכ"ז-1967.
חוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981.
חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967.
חוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, תשנ"ה-1995.




נשמח לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין

* כל האמור באתר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי עם עו"ד.
  סריקה
להקמת כרטיס ביקור דיגיטלי