עו''ד ליאור מרקוביץ

מרקוביץ ושות׳ משרד עורכי דין ומגשרים


  • שמירה לאנשי הקשר
  • יצירת קשר
  • שיתוף
  • האתר שלי
  • חיוג

משרד עורכי הדין מרקוביץ ושות' ממוקם בעיר באר-שבע, בסמוך להיכלי המשפט ולקריית הממשלה ומעניק שירותים משפטיים בכל חלקי הארץ.

משרדנו כולל צוות משפטי מורחב הכולל עורכי דין ומגשרים בעלי ניסיון וידע משפטי רחב, מתמחים, מזכירות משפטית, מזכירות הוצאה לפועל. 

בכל עניין משפטי, מטפל צוות עורכי דין בעל ניסיון וידע בתחום המשפט הרלוונטי.

בין לקוחותינו נמנים גופים גדולים, רשויות מקומיות , חברות פרטיות, ואנשים פרטיים. 

עורכי הדין עוסקים במגוון רחב מאוד של תחומים משפטיים: ייצוג יעוץ וליווי של רשויות מקומיות, ניהול תיקי הוצאה לפועל, ליווי עסקים ותאגידים שונים בהתקשרויות חוזיות, הקמה וליווי של עסקים, יזמים, חברות ועמותות. עריכת הסכמים, נדל"ן, מיסים, נזיקין, תאונות דרכים ,לשון הרע, מיצוי זכויות בביטוח הלאומי, דיני עבודה, זכויות עובדים בפירוק / פשיטת רגל של המעסיק, ענייני משפחה, גירושין, ירושות וצוואות, מזונות קטינים , מזונות אישה, גישור עסקי, גישור במשפחה, בוררויות, ייצוג בבתי המשפט השונים, ייעוץ משפטי, מתן חוות-דעת משפטיות, והערכת סיכויי תביעה.  

 המשרד גאה לנהל תיקי שכר מצווה ללא תמורה בכל שנה וכן לסייע לבית המשפט לתביעות קטנות בישוב סכסוכים באמצעות הליכי גישור, כתרומה לחברה.    

עו"ד ליאור מרקוביץ'

עו"ד נוטריון ומגשר. בעל תואר ראשון (L.L.B) ותואר שני (L.L.M) במשפטים התמקצעות במסלול מסחרי.   

עו"ד משנת 2000 מומחה בדיני משפחה, מעניק חוות דעת לרשויות מקומיות בתחום מכרזים, ארנונה, חריגות בניה. מייצג רשויות מקומיות בעתירות מנהליות המוגשות כנגדם. אחראי על ההתקשרות עם בית החולים "סורוקה". משמש כבעל תפקיד מטעם בית המשפט- כונס נכסים, מפרק, מנהל עיזבון. מנהל תיקי ליטיגציה אזרחיים.

משרדנו גאה להיות מדורג בתחום דיני הנזיקין בין המשרדים המובילים בישראל בהתאם לדירוג היוקרתי של Dun and Bradstreet  לשנת 2022

מחלקת דיני הנזיקין במשרד מייצגת נפגעי גוף בתאונות שונות לרבות :
תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות אישיות, רשלנות רפואיות, רשלנות מעסיק, מחלות ותחלואה הנובעת מתנאי עבודה.

לכל פגיעת גוף בין אם היא נובעת מתאונה ובין אם היא נובעת מתחלואה יכולים להיות גורמים שונים מהם הנפגע יכול להיפרע  ולהמשיך להתקיים בכבוד החל תביעת הגורם המעוול עובר דרך ביטוחים.

במסגרת בחינת תיק נזיקין אנו מביאים בחשבון את כל הביטוחים שקיימים לנפגע, בוחנים אפשרות לתביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי הן בשאלת ההכרה בתאונה  וגם במקרים בהם אין הכרה בתאונה כמשתייכת לענף מבוטח בביטוח הלאומי, בוחנים אפשרויות תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי נוכח מצבו הרפואי של התובע בתביעות שר"מ, תביעות סיעוד, הבטחת הכנסה, אבטלה, תאונות אישיות. 
בתחום הביטוח  הלאומי - עורכי הדין פועלים למימוש זכויותיהם של נפגעי עבודה, נפגעי פעולות איבה, נכים בנכות כללית, לוקים במחלות מקצוע כתוצאה מחשיפה לחומרים מסוכנים, קצבאות שאירים, תביעה כנגד משרד הבריאות בתביעת ניידות וכל יתר הזכויות המעוגנות בביטוח הסוציאלי.

משרד הביטחון - עורכי הדין מייצגים חיילים בשירות הסדיר ובשירות הקבע כנגד משרד הביטחון, בתביעתם להכיר בנזקי הגוף שנגרמו להם עקב שירותם הצבאי וקביעת אחוזי הנכות המרביים. 

עורכי הדין מלווים את הלקוחות לוועדות הרפואיות השונות על מנת שימצו את כל טענותיהם וימקסמו את אחוזי הנכות המגיעים להם בעקבות הפציעה או התחלואה.

משרדנו נעזר במומחים רפואיים שיחוו דעתם המקצועית בהתאם לסוג הפגימה ואחוזי הנכות המגיעים ללקוח בתביעות השונות.
עורכי הדין במשרד מייצגים הן בבית המשפט לענייני משפחה והן בבתי הדין הרבניים כלל הנושאים הנוגעים בדיני ישות, לרבות הליכי גירושין הכוללים בתוכם משמורת, מזונות, חלוקת רכוש והסדרי ראיה.  עורכי הדין במשרד העוסקים בתחום זה בעלי הכשרה פורמאלית ומעשית בגישור במשפחה.

עיזבונות
משרדנו עוסק בטיפול מול הרשם לענייני ירושה ובית הדין הרבני להוצאת צווי ירושה / צווי קיום צוואה וכן משמש כמנהל עיזבון.
עריכת צוואות ושמירתן.
המציאות הכלכלית הקשה בשנים האחרונות, מעמידה את העסקים בפני קשיי נזילות ואף היעדר נזילות, אשר גורמים בסופו של יום לקושי בניהול העסק ובמקרים רבים לסגירתו. אנו עדים לסגירתן של חברות גדולות וקטנות. היקלעות לקושי כלכלי הנו תהליך הדרגתי, כאשר העובד לא תמיד חשוף לכל הלבטים העסקיים והלבר עסקיים וכן לקשיי העסק בשלביו הראשונים ויש שהדבר נופל על העובד כרעם ביום בהיר.
הליכי חדלות פירעון על גווניו בין עסקינן בהליכי פירוק בין אם עסקינן בהליכי פשיטת רגל ובין אם עסקינן  בהליכי הקפאת הליכים, מעמידים את העובדים מול מציאות חדשה וקשה, שאין להם כל שליטה בה או הבנה למצב הקשה והמיוחד אליו הם נקלעו .
נקבע כבר בפסיקה , כי פגיעה בשכר של העובד הנה פגיעה אנושה בכבודו.
בהליכי חדלות פירעון עסקינן הן בהליכי פירוק חברות ופשיטות רגל ליחידים והן בהליכי הבראה לחברות וליחידים. במאמר זה הכוונה לפירוק ולפשיטות רגל ליחידים בשינויים המתאימים.

תחום זה חובק בתוכו שני ענפי משפט, השלובים זה בזה, תחום דיני העבודה- הכרת זכויות העובד על כל מרכיביו ותחום חדלות הפירעון ולפיו הכרת דיני הפירוק, ניהול תיקי פירוק והכרת המטריה המשפטית לרבות דיני הקדימה, זכויות העובד בהליכי חדלות הפירעון ויכולת ההשפעה שיש לעובד בהליכי חדלות הפירעון בראי בתי המשפט.

על פי רוב העובדים הם הראשונים להרגיש באי יציבותו הכלכלי של המעסיק. כבר בשלבים הראשונים הללו חשוב ומומלץ ביותר, שהעובדים יקבלו הכוונה, יעוץ וייצוג משפטי שוטף על ידי משרד עורכי דין הבקיא הן בדיני העבודה והן בדיני חדלות הפירעון. לעובדים ככלל אינטרס משותף בהיותם נושים מיוחדים והתלכדותם בשעת חדלות הפירעון של המעסיק הנה מהלך אסטרטגי משפטי חשוב לצורך קבלת התוצאה הטובה ביותר.
משרדנו בעל ניסיון עשיר בייצוג עובדים בהליכי פירוק חברות ובהליכי חדלות פירעון אחרים. משרדנו פירק באמצעות העובדים חברות, בהן הועסקו מספר רב של עובדים משך שנים רבות.
עורכי הדין במשרדנו, ילוו אתכם החל ממתן יעוץ והכוונה במשא  ומתן מול המעסיק ועד ייצוג בבית המשפט והגשת תביעות חוב לצורך קבלת גמלה מהמוסד לביטוח לאומי .

עורכי הדין בניהולו של עו"ד ליאור  מרקוביץ, צברו ידע וניסיון רב בתחום עת מייצגים דרך קבע את הכונס הרשמי וממונים מטעם בית המשפט כמפרקים, נאמנים ובעלי תפקיד אחרים בהליכי חדלות פירעון. במסגרת תפקידים אלו הם אמונים על בדיקות תביעות החוב של הנושים ובין היתר את תביעות החוב המוגשות על ידי העובדים.

ניסיון זה אפוא והכרת המערכות המטפלות במימוש זכויות העובדים, גורם להשגת מלוא זכויות העובדים במהירות וביעילות.   
עורכי הדין והצוות המקצועי במשרד קשוב לצרכי הלקוח ולהבנת צרכיו האמיתיים פועלים ביעילות ובמקצועיות למימוש זכויותיו של הלקוח.
בין לקוחותינו נמנים עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח בסכסוך העבודה ובגל הפיטורים המאסיבי שאירעה ברפורמה של החברות הציבוריות.
חב' מי ערד בע"מ, חב' גולד אנד האני בע"מ, חב' זכוכית בדרום בע"מ (נוסדה בשנת 1980) , חברת גלוריה (תכשיטי ג.ר.א.ס) חב' ערבה מזון בע"מ, עמותת הפועל דימונה, עמותת שגב שלום , כלבו לתינוק , עמותת מכבי באר שבע.
עולם העבודה מוקבל  פעמים רבות לעולם דיני המשפחה ולא בכדי. שכן, במקום עבודתו מפתח העובד קשרים בין אישים קרובים עם מעסיקו ועם שאר העובדים איתו.   

פיטורים
פיטוריו של עובד ממקום עבודתו הוא מעשה שיש לו בדרך כלל השפעה קשה על שני הצדדים ליחסי העבודה ובעיקר על העובד , שאיבד את פרנסתו ולעיתים גם את כבודו האישי. לפיכך בית הדין לעבודה יבקר את הליך הפיטורים, גם אם שיקולי המעביד נעשו בתום לב ללא שיקולים זרים או פוליטיים , ללא משוא פנים ואפליה ותוך שמירה על כללי הצדק הטבעי.
פיטורים מלווים לעיתים בפגיעה קשה בנפשו של העובד, בדימוי העצמי, בכבודו, בהכנסתו.
תוצאתם הקשה של פיטורי העובד הביאה לעיתים את המחוקק ובעקבותיו את פסיקת בתי הדין לעבודה ובית המשפט העליון להתערב בחופש החוזים לשם ההגנה על הצד החלש מפני פיטורים שרירותיים.
ההגנה מפני פיטורים שרירותיים טומנת בחובה לעיתים כפיית המעביד להמשך יחסי העבודה עם העובד, שרצה לפטרו שעה שפיצוי כספי לא מהווה שיפוי הולם לנזקו של העובד.

פיטורים פוליטיים
פיטורי הנעשים  משיקולים פוליטיים שהם - מעצם טיבם - שיקולים זרים ופסולים זכו להוקעה על ידי בתי הדין לעבודה.  בתי הדין הרחיבו על הפסול הבסיסי הנעוץ בהחלטה למנות עובד או לפטרו משיקולים או מטעמים פוליטיים. החלטה על פיטורים פוליטיים  עומדת בניגוד קוטבי למטרת יחסי העבודה בכלל וליחסי עבודה בשרות הציבורי בפרט.  פיטורים פוליטיים עומדים בניגוד מוחלט לקיום יחסי עבודה על בסיס ענייני שעיקרו הוא בחינת כישוריו של העובד, התאמתו למשרה ודרך תפקודו, הכל על רקע הצרכים האמיתיים של המערכת.

הסעד הראוי בקיומם של פיטורים פוליטיים -  אמנם על פי ההלכה, דרך המלך בפיטורים שלא כדין הינה מתן סעד של פיצויים ולא אכיפת יחסי העבודה(בש"א (ארצי) 205/07 אוניברסיטת תל אביב – רבקה אלישע), אלא שלכלל זה יש סייגים, כאשר סעד האכיפה הוא סעד שבשיקול דעת, במסגרתו "בית הדין ייתן דעתו לסעד הראוי להינתן הנדרש בשים לב לנסיבות המייחדות את המקרה הספציפי, תוך שתיעשה מלאכת האיזון והמידתיות. בין היתר, אך לא רק, יידרש בית הדין לבחינת מהותו של הפגם שנפל בהליך הפיטורים וחומרתו; סוג המשרה בה מדובר; השפעתו של הסעד שיינתן, אכיפה או פיצוי, על העובד, על ההקשר התעשייתי והתעסוקתי, תוך מתן משקל להיבטים החוקיים והחוקתיים, ככל שאף הם באים בגדר העניין; במקרה המתאים יבדוק בית דין האם נכון הוא לתקן עוול בעוול - ככל שעוול עשוי להיגרם למי מהצדדים המעורבים בעניין והנוגעים לו"( עע 1123/01 בית ספר תיכון עירוני - כל ישראל חברים בתל אביב יפו ). ייתכנו אפוא מקרים חריגים, בהם לאחר שבית הדין ישקול את מכלול השיקולים והנסיבות יורה על מתן סעד של השבה לעבודה (בעע 215/03 נורית ענבר – יישום חברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה העברית בירושלים)

הרעת תנאים
סעיף 11 (א) לחוק פיצויי פיטורים קובע בזו הלשון: 
"התפטרות אחרת שדינה כפיטורים
11.    (א)    התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לעניין חוק זה כפיטורים.
      (ב)    התפטר עובד עונתי לאחר שעבד לפחות שלוש עונות רצופות באותו מקום עבודה מחמת שלא הובטחה לו עבודה רצופה באותו מקום עבודה – רואים אותו כאילו פוטר."

בהתאם להוראות החוק רואים התפטרות עומד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה , לעניין חוק פיצויי פיטורים בלבד. על מנת לענות על השאלה מתי נקלע עובד למצב שבו חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, תבחן על ידי מכלול הנסיבות שהובילו להתפטרות. על העובד להוכיח קיומה של תשתית עובדתית אובייקטיבית,המלמדת על הרעה מוחשית בתנאי העבודה. המקרים שבהם שינוי תנאי העבודה יראו כהרעה מוחשית, הם רבים ומגוונים. כך למשל, צמצום ימי העבודה באופן משמעותי ולתקופה בלתי מוגדרת הוכרה כהרעה מוחשית בתנאי העבודה, קיפוח במתן תנאים סוציאליים או מוסכמים- שלילת תשלום המגיע לעובד מכוח החוק/הסכם קיבוצי/הסכם אישי ייחשב הרעה מוחשית בתנאי העבודה. עיכוב בתשלום שכרו של עובד או פגיעה ברמת השכר באופן חוזר ונשנה.

בכל מקרה שבו חש עובד כי הורעו תנאיו ויש בכוונתו להתפטר בשל כך , על מנת להיחשב בדין מפוטר , עליו להעמיד את מעבידו על כוונתו להתפטר עקב ההרעה , כך שתהיה למעביד הזדמנות לתקן את סיבת ההתפטרות הצפויה.   
       
זכויות עובדים בפשיטת רגל / פירוק של מעסיק 
חוק ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד נחקק בשנת 1975, כדי להגן על עובדים, שזכויותיהם נפגעו כתוצאה מקשיים, שאליהם נקלע מקום עבודתם, ובשל קשיים אלה ניתן צו פירוק או צו פשיטת רגל.
בהתאם לחוק, עובד שכיר שמעסיקו פשט את הרגל או שהחברה שעבד בה התפרקה, זכאי לתשלום גמלה מהביטוח הלאומי הכוללת את התשלומים האלה, שמעסיקו נשאר חייב לו, עד לסכום המקסימאלי הקבוע בחוק.
בשנת 2017 נכנס לתוקפו תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית, לפיו יוכל אדם בגיר לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד במידה ויגיע למצב בו לא יוכל לטפל בכך בעצמו.  חוק זה מחליף את הצורך בפנייה לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למינוי אפוטרופוס במצבים בהם אדם לא מסוגל לדאוג לענייניו.  לייפוי הכוח המתמשך יתרונות רבים על פני הבקשה למינוי אפוטרופוס בבית המשפט והבולטת שבהם היא יכולתו של האדם הספציפי לקבוע מי יטפל בענייניו וכיצד יטופלו ענייניו הרפואיים והרכושיים, לעומת הבקשה למינוי אפוטרופוס בה קרובי המשפחה צריכים להחליט לבדם מי יטפל באילו מענייניו של האדם.  זאת, מעבר ליתרון שייפוי הכוח המתמשך מופקד אצל האפוטרופוס הכללי ובהגשת בקשה מתאימה ומהירה ייכנס לתוקפו וישוחרר לידי מיופה הכח שנבחר על ידי הממנה.
המוסמכים לערוך ייפוי כוח מתמשך הם עורכי דין שעברו הסמכה מיוחדת ומחזיקים בידם אישור מטעם משרד המשפטים לערוך את ייפוי הכוח, להפקידו ובבוא היום להכניסו לתוקף.
עורכי הדין ממשרדנו מוסמכים על פי דין לערוך ייפוי כוח מתמשך.
המשרד עוסק במגוון פעילויות שונות הקשורות בתחום הנדל"ן, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי.

המשרד מלווה עסקאות בנייה בהיקפים ניכרים הן לאנשים פרטיים והן בדרך של ריכוז וטיפול בפרויקטים קבלניים, החל משלב הייזום ועריכת ההתקשרויות החוזיות לרכישת הקרקע ליווי תוכנית המתאר והליכי אישורה במוסדות התכנון השונים, ובכללם; מנהל מקרקעי ישראל, לשכת רישום המקרקעין, הרשות המקומית, מוסדות התכנון והבניה וכדומה, ועד טיפול בליווי בנקאי לפרויקטים, ייעוץ וטיפול במשכנתאות בכל השלבים, עריכת ההתקשרויות החוזיות למכירה ורכישה של דירות ונכסים (הסכם מכר), העברת זכויות ורישום, רישום בתים משותפים בפנקס הבתים המשותפים, וייצוג בדיני המס מול רשויות המס השונות, הארציות (מס שבח, מס מכירה, מס רכוש, מס רכישה, מס הכנסה, מע"מ, מכס) והמקומיות (ארנונה, היטל השבחה, היטל פיתוח, תיעול וכדומה) וכן בכל ענייני מיסוי מקרקעין.

מחלקת הנדל"ן עוסקת, בין היתר, במכירה ורכישה (עסקת מכר) של בתים פרטיים ונכסים עסקיים ובניהול נכסים.
המשרד עוסק בטיפול בגביית חובות שונים, לרבות שיקים, פסקי דין, שטרות, וחובות אחרים בהתאם להסכם ו/או לכל דין, הן עבור חייבים והן עבור נושים. המשרד מייצג חייבים וזוכים בהליכי הוצל"פ שונים ובכלל זה: התנגדות לביצוע שטר, טענת פרעתי, חקירת יכולת, איחוד תיקים, הליכים בעניין חייב מוגבל באמצעים, הליכים מבצעיים כנגד חייבים, הליכי עיקול, מימוש ומכירה, הגשת בקשות לצורך עיכוב הליכים, התמודדות בקשות להתמנות ככונסי נכסים,  ניהול הליכי כינוס במסגרת תיק הוצל"פ, ועוד.

המשרד ממונה על נושא הגבייה , בהצלחה מרובה, בקרב אנשים פרטיים וכן בקרב מספר גדול של מרכזים רפואיים, רשויות מקומיות, גופים כלכליים וחברות מסחריות בארץ.

למשרד ניסיון בטיפול במשכנתא, משכון, שיעבוד של נכסים אחרים, ייצוג חייבים מול הבנקים, טיפול בחובות, וייצוג הן חייבים והן זוכים בכל הליכי ההוצאה לפועל.

המשרד מעניק ייעוץ משפטי שוטף לרשויות המקומיות בתחום הגבייה וההוצל"פ בהתאם לחוקי העזר העירוניים ולפקודת המיסים.  כמו כן המשרד מטפל בניהול תיקי הוצל"פ לרשויות המקומיות בנושאים שונים כגון: גביית היטלי ארנונה עירוניים, אגרות מבנים מסוכנים, שכ"ל גני ילדים, היטל סלילת כבישים וכל היטל או אגרה המגיעים לרשות המקומית.

שיעור הגבייה בתיקי ההוצל"פ המתנהלים במשרדנו הינם גבוהים ועומדים על מעל ל20% גבייה בשנה . דוחות רלוונטיים ימסרו  ללשכה המשפטית לפי דרישה. 
לקוחות נבחרים בתחומי הגביה וההוצל"פ הנם בית החולים האוניברסיטאי סורוקה, עיריית באר-שבע, עיריית דימונה, עיריית ערד ומנהל מקרקעי ישראל.
מחלקת גבייה והוצאה לפועל
המשרד מלווה חברות ויחידים בתחום העסקי והמסחרי, הן בשלבי ההקמה והן בשלבים העסקיים השונים.

המשרד מקים ומלווה חברה (חברות רגילות, חברת אחזקות, חברות מדף וכדומה), עמותה (מלכ"ר), שותפות, אנשים פרטיים ויחידים (עוסקים מורשים), החל מייעוץ וליווי משפטי שוטף, עריכת הסכמי מייסדים וחוזים שונים, גבייה, ניהול משא ומתן בארץ ובחו"ל וייצוג בבתי המשפט ורשויות המדינה.
המשרד ערוך לבצע עבור לקוחותיו בדיקות נאותות (Due Diligence) לצורך בחינה משפטית של עסקים ו/או חברות, הדרושה ללקוחות בטרם ייכנסו ו/או ישקיעו בעסקים ו/או חברות אלה.

המשרד מטפל בענייני הרגולציה הקשורים לעסקים ובכללם; רישיונות עסק, מכון התקנים, בדיקת דרישות לרישיונות ממשרדי המדינה השונים בהתאם לחוקים ולתקנות השונות וליווי העסקים בהשגת רישיונות אלה וכן טיפול וייעוץ בעניינים רגולטורים שונים.

עו"ד במשרד מכהנים כמנכ"לים, דירקטורים, שותפים ויועצים בתאגידים שונים ובעלי אוריינטציה עסקית.
  סריקה
להקמת כרטיס ביקור דיגיטלי