ההבדל על קצה המזלג בין "גישור משפחתי" לבין "גירושין בשיתוף פעולה" הוא באנשי המקצוע: בגישור בדרך כלל ישנו מגשר נטראלי אחד בחדר (ישנם תיקים בהם יערכו גישורים שני אנשי מקצוע: עו"ד ואיש טיפול) ואילו בגירושין בשיתוף פעולה מדובר על צוות רב מקצועי שנבנה ע"פ צורכי בני הזוג, ובכל מקרה יהיו שני עו"ד אשר הוכשרו בהכשרה מיוחדת לתחום ואשר ינהלו מו"מ משתף ביניהם, ללא גורם מכריע כמו שופט/ דיין, ההליך מתנהל ע"י צוות רב תחומי, שמטפל בכל היבטי הגירושין, וכולל יועצים לבני הזוג ובמידת הצורך גם מומחה לילדים ומומחה פיננסי.
מאחר ובגירושין בשיתוף פעולה כל צד מיוצג על ידי עו"ד רצונותיו וצרכיו של כל צד מקבלים ביטוי זאת בניגוד לגישור, שבו המגשר גירושין הינו ניטרלי ולא מייצג את הצדדים ואשר בו לעיתים ישנו צד "חלש" יותר, שצרכיו ורצונותיו אינם נשמעים. כמו כן, עו"ד בגירושין בשיתוף פעולה לא מסלים ומלבה את המחלוקות אלא רואה את המשפחה כמערכת ומנסה להביא לידי הסכם כולל.
המסקנה היא די ברורה - בחרתם כבר להתגרש? מבינים שכבר אין דרך לשלום בית? אל תוותרו לעצמכם, בחרו בדרך שפויה יותר, פחות יקרה, עם אחוזי הצלחה גבוהים בהגעת הצדדים להסכם גירושין כולל.