התחלה, בשנת 2001, היה קיים רק בית הספר לחינוך מיוחד הקרוי "בית הצייר" על שמו של הצייר פנחס ליטבינובסקי שהמבנה היה ביתו הפרטי. הניסיון שהצטבר בצוות החינוכי-טיפולי של בית הספר "בית הצייר", הראה כי חלק מהחניכים הלומדים במסגרת, מצויים באחד או יותר מן המצבים הבאים:

משפחות שאינן מטיבות עימם ואינן מהוות עבורם מסגרת מכילה וחיובית.

קשיים רגשיים והתנהגותיים

מצבי סיכון שונים אשר בגינן החליטו גורמי הרווחה על הוצאה מהבית לתקופה מוגדרת למסגרת ההולמת את צרכיהם. במרבית המקרים, תחת צו של בית משפט.
צורך ממשי בטיפול המשכי למסגרת הבית ספרית.
מכאן, לפני כ-12, עלה הרעיון בעקבות הצורך, לפתיחת מועדונית יום לימודים ארוך ופעילות מעון ביתי שיעניק לחניכים בגילאי 12-19 מסגרת המשך לתכנית הטיפולית והחינוכית של בית הספר. ואכן, מעון "בית הצייר" הוקם לפני כ-12 שנים עם שלושה חניכים. כיום המעון בלייב יפה בשכונת ארנונה מונה 14 חניכים בגילאי 12-17. לפני כשלוש שנים פתחנו מעון נוסף ברבדים בארנונה בו גדלים עוד 11 חניכים

חזון עמותת "מקום שיוצר הזדמנות"

עמותת "מקום שיוצר הזדמנות - בית הצייר" , הינה בית חם, אוהב ומצמיח לחניכיה. העמותה בנויה על יסודות האמונה והתקווה באדם ובחלומו, שייכותו לחברה, טיפוח תרבות של למידה והרחבת אופקים תוך דגש על דרך ארץ ואזרחות טובה. והפיכת הנערים לאזרחים שמועילים לעצמם, למשפחתם ולקהילה בה הם חיים ונתרמים על ידם. הגישה החינוכית, נשענת על תורתו של פאולו פריירה שנהוג לכנותה כ-"חינוך דיאלוגי" או אסכולת "הפדגוגיה הביקורתית". מהותו של הדיאלוג בפדגוגיה של פריירה, הינו שיח שוויוני בין לומדים ומלמדים. שיח הנובע מחיי הלומדים ומבוסס על כבוד הדדי. באמצעות הדיאלוג, מכיר המורה, המדריך, המטפל, את חייהם של התלמידים ואת מה שמשמעותי עבורם ואינו מניח שידע אחד טוב מידע אחר. (על תורתו של פריירה, תוכלו לקרוא עוד במסגרת מאמרים באתר זה).

חזוננו מתמקד בראיית הנערים במרכז תוך טיפול כוללני רב רבדים: פיזי, לימודי, העשרתי, רגשי, נפשי, כולם בתוך אותה מסגרת.