נעים מאוד, שמי שרה ברקאי, NLP Master & Trainer ו- Dermal Therapist
אני מטפלת, מרצה, מעבירה קורסים ומנחת קבוצות בנושא טיפול בסטרס והקשר בין גוף לרגש.
מעל ל- 30 שנה אני מטפלת בבעיות עור שונות באלפי מטופלים בקליניקה. תוך כדי טיפול, הייתי לרבים מהם אוזן קשבת ותומכת לסיפורים אישיים, משברים וקשיים.
כל השנים עבדתי בשיטות הטיפול והחומרים המתקדמים ביותר. לצד ההצלחות הרבות, היו גם מקרים בקליניקה בהם לא עזר שום טיפול או קרם. הרגשתי תסכול עצום. ככל שעברו השנים, הבנתי שיש משהו משותף לכל אותם מטופלים שהטיפול בהם לא הצליח – כולם התמודדו עם בעיה אישית: סטרס או משבר.
יום אחד זה הגיע גם אלי.
באחת התקופות הקשות בחיי, חליתי במחלת עור- רוזצאה (אדמומיות ופצעים בפנים) ובהמשך גם באלופציה (קרחת אזורית בקרקפת). כל הידע והחומרים שהשתמשתי בהם וכן הרפואה הקונבנציונלית (קורטיזון וזריקות) – לא עזרו לי.
מחלות העור הללו, העמיקו את הסטרס שבו הייתי והביא אותי לתסכול עצום, בושה והסתגרות. בשלב מסוים החלטתי להפסיק להיות כלואה במעגל עצמי של קושי רגשי וחיפוש אחר מזור חיצוני נוסף. תובנה זו הובילה אותי ללמוד ולחקור את מה שמעבר לעור.
הבנה זו, גרמה לי לעשות שינוי משמעותי בחיי.
נרשמתי ללימודי NLP וגיליתי עולם מדהים. עברתי מסלול לימודים של חמש שנים בחסות הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות של אוניברסיטת חיפה ובנוסף חמש שנות סטאז’ ב- NLP והוסמכתי לתואר של NLP Master Practitioner
בהמשך, הוסמכתי גם ל- NLP Trainer מטעם ארגון IN (ארגון ה- NLP העולמי) ואני מוסמכת להכשיר מטפלים. במהלך הלימודים, התמחיתי בנושאים מגוונים שנתנו לי כלים והבנה עמוקה של האדם השלם ולא רק של הגוף או העור.
בין הנושאים שלמדתי היו דמיון מודרך, טיפול בטראומות, תמיכה במתמודדים עם מחלת הסרטן, תהליכים להרזיה והפרעות אכילה, התמחות בהנחיית ילדים ונוער ו-ADHD, תורת המצוינות עם רוברט דילץ (ממפתחי ה – NLP), הקוד החדש ותרפיית קו הזמן.
בנוסף, למדתי גשטאלט, Mindfulness, תטא הילינג, Access Bars ולימודי תזונה ובריאות ביחידה ללימודי חוץ באוניברסיטת תל אביב.
בזכות הכלים הטיפוליים שרכשתי ובשילוב ניסיון רב-שנים כדרמה-תרפיסטית, פיתחתי את שיטת ברקאי – טיפול בגוף ובעור דרך הרגשות.